A ITA3455

Op maandag 27 januari 2020 vindt de Studiedag Klassieke Wereld plaats in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Ben je ook van de partij?

Op deze dag staat Griekenland centraal als bestemming voor de klassieke (school)reis en kun je lezingen bijwonen van o.a. prof. dr. Josine Blok (hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht), Frederike Upmeijer (kunsthistorica), drs. Hein L. van Dolen (classicus en byzantinoloog) en drs. Thijs Kettenis (correspondent in Athene voor onder andere Trouw en Algemeen Dagblad). We leggen de link tussen de oudheid en het land anno nu, en bekijken de klassieke reis vanuit nieuwe invalshoeken. Een interessante nascholingsdag, of je nu voor het eerst meegaat op schoolreis of na vele Griekenlandreizen op zoek bent naar nieuwe inspiratie. 

Het betreft een nascholingsdag ter ondersteuning van de vakken Griekse Taal en Cultuur, Latijnse Taal en Cultuur en Geschiedenis. De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. 

De kosten bedragen € 130,- p.p. (inclusief lezingen, museumbezoek, lunch en borrel). Middelbare scholieren, studenten en gepensioneerde docenten krijgen 50% korting.

De dag wordt georganiseerd door Labrys Reizen i.s.m. het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Ben je ook van de partij? Voor meer informatie en aanmelding kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'Studiedag 2020'

Programma Studiedag Klassieke Wereld maandag 27 januari 2020

10.30 uur Ontvangst met koffie en thee

10.45 uur Welkomstwoord

11.00 uur Lezing 1: prof. dr. Josine Blok, Antieke en moderne democratie

11.45 uur
Lezing 2A: spreker volgt
Lezing 2B: drs. Hein L. van Dolen, Herodotos in Griekenland

12.30 uur Lunch

13.15 uur Lezing 3: drs. Thijs Kettenis, Actualiteiten in Griekenland

14.00 uur
Lezing 4A: drs. Frederike Upmeijer, Byzantijns klooster Hosios Loukas
Lezing 4B: drs. Hans Offereins, Een alternatieve Griekenlandreis: ontdek Noord-Griekenland

14.45 uur Pauze

15.15 uur Lezing 5: prof. dr. Ruurd Halbertsma, Inleiding op tentoonstelling 'Cyprus - eiland in beweging'
Aansluitend gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken.

vanaf 16.30 uur Borrel