A FRA3888

Op maandag 27 januari 2020 vindt de Studiedag Klassieke Wereld plaats in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Zet de datum alvast in je agenda!

De focus van deze studiedag zal liggen op Griekenland. We leggen de link tussen de oudheid en het land anno nu, en bekijken de klassieke reis vanuit nieuwe invalshoeken. Een interessante nascholingsdag, of je nu voor het eerst meegaat op schoolreis of na vele Griekenlandreizen op zoek bent naar nieuwe inspiratie.

Het betreft een nascholingsdag ter ondersteuning van de vakken Griekse Taal en Cultuur, Latijnse Taal en Cultuur en Geschiedenis.
Diverse onderwerpen uit de antieke wereld komen aan de orde. Ook is er aandacht voor de kunst en de archeologische bezienswaardigheden die we al reizend door de wereld van de Grieken en de Romeinen tegenkomen.

De Studiedag Klassieke Wereld is een nascholingsdag, waarbij de deelnemers na afloop een certificaat ontvangen. De kosten bedragen
€ 130,- p.p. (inclusief lezingen, museumbezoek, lunch en borrel). Middelbare scholieren, studenten en gepensioneerde docenten krijgen 50% korting.
De dag wordt georganiseerd door Labrys Reizen i.s.m. het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Meer informatie volgt binnenkort.